Ekonomi

Kültürel Mirasımız Kahve Şekil Değiştiriyor

Dünyanın pek çok ülkesinde sevilen ve Türk kültüründe de kendine geniş bir yer bulan kahve, günlük hayatımız ve toplumsal hayatımızın vazgeçilmez bir kesimi haline geldi. Kuşaklar boyunca yaşatılan gelenekleriyle kültürel mirasımız olan kahve, son yıllarda farklılaşan demleme ve sunum teknikleriyle yeni boyutlar kazanıyor. Arabica bitkisinin meyvesinden elde ettikleri çekirdekleri kullanan ve bu çekirdeklerle içeceklerine tat katan Arabica Coffee House 3. dalga kahve akımı severleri alternatif tatlar ve rahat çalışma ortamlarıyla buluşturuyor.

Granül kahve temelli 1. dalga hareketi, çekirdek kalitesi ve demleme ayrıntılarına bakılmaksızın sırf kahve makinelerinin gündemde olduğu 2. dalga hareketinden sonra son vakitlerde tüm dünya 3. dalga kahvecilik akımına kapılıyor. Kahvenin tarladan fincana kadar olan seyahatini anlatan 3. dalga kahve akımı, nitelikli kahve içicilerinin ve kahve hakkındaki bilgilerin artmasıyla Türkiye’de de yerini gittikçe sağlamlaştırıyor. Bu akımı benimseyen kahve severler, kahve çekirdeklerinin kavrulma tarihinden demleme tekniğine kadar dikkat ediyor. Hatta birçoğu kendi kahve çekirdeklerini alarak bunları demleme tekniklerine nazaran öğüterek ve taze taze demleyerek içmeyi tercih ediyor. Butik hizmet anlayışıyla büyüyen ve bunu müdafaayı maksat bilen Arabica Coffee House; nitelikli Arabica kahve çekirdeklerini ithal edip kendisi kavurarak ve en taze formda müşterileriyle buluşturarak bu bölüme öncülük ediyor.

SİHİRLİ ÇEKİRDEK

İsmini birinci keşfedildiği Arap Yarım Adasından alan Arabica bitkisinin kökeni, Yemen’de keşfedilen yepyeni kahve bitkisine dayanıyor ve günümüzde ekvatorun yaklaşık 15 güney ve 15 kuzey enlemleri ortasındaki bölgelerde yetiştiriliyor. Türkiye’nin yüzde 100 yerli ve ulusal markası olan Arabica Coffee House CEO’su Av. Sertaç Yalçın bu sihirli çekirdek için; “Kahve çekirdeklerinin elde edildiği ”Arabica” bitkisi, çoklukla yüksek rakımlarda yer alan, topraktan aldığı minarelerle ve bulunduğu coğrafik bölgenin yanı sıra toprak özelliğine nazaran farklı tat, aroma, asitide, gövde ve kafein oranları sunan çok hassas ve özel bir bitkidir. Bu yüzden meyveleri genelde makineler yerine elle toplanıyor. En nitelikli kahve çekirdeğini veren bitki olma özelliğini taşıyan Arabica, şuan dünyadaki kahve tüketiminin yaklaşık yüzde 70’ini karşılar durumda. Biz de bu çekirdeği, markamızla uygun bir biçimde direkt ithal edip kendimiz kavuruyoruz ve yüksek kalitedeki demleme araçlarımızla en lezzetli hale getirip kahve severlerle buluşturuyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu