Aşçıların “sır gibi” sakladıkları yoğurt mayalama yöntemi
Doğanın en hoş mucizelerinden biri olan yoğurt; mutfaklarımızda, sofralarımızda ve yemeklerimizde bize eşlik eder. Sadece eşlik etmez, faydaları sayesinde sağlık dağıtır.
Enfes tadıyla her öğüne çok yakışan yoğurt, binlerce faydasıyla da ön plana çıkıyor. Doyurucu ve rahatlatıcı bir etkiye sahip olan yoğurt ayrıca potasyum, fosfor, riboflavin, iyot, çinko, A, E ve B vitaminlerini de içermektedir.
Bu kadar vitamini tek seferde ve tek bir gıdadan almak yoğurt sayesinde mümkündür. Bu nedenle 7’den 70’e herkesin düzenli olarak yoğurt tüketmesi ve bu besini hayatında bulundurması gerekir.
Yoğurdun içerdiği kalsiyum kemikler ve dişler için gerekliyken; Magnezyum ve potasyum, kas ve sınır sistemleri için değerlidir. Ayrıca yoğurtta bulunan probiyotikler sindirim sistemi için yine çok değerlidir.
Yoğurdun bu faydalarından yararlanmak isteyip de doğalını tüketmek isteyen insan sayısı az değil. Hatta bazı ev hanımları kendi yoğurtlarını kendileri yapmak isterler.
Yoğurt mayalama işine giren hanımlar da nasıl yapıldığını, daha doğrusu püf noktasını merak ediyor.
Aşağıdaki kolay tanım sayesinde artık evde kendi yoğurdunuzu yapabileceksiniz!
Yoğurt fermantasyon yöntemi (FIRINDA)
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tutam şeker
- 1 tutam tuz
- Fermente sütünüzü bir fırın tepsisine koyun ve fırınınızı 50 dereceye ayarlayın.
- Ardından 5 dakika ısınmasına izin verin. Açık bıraktığınız kapları fırına yerleştirin.
- Bu işlemin ardından sütünüzü 5-6 saat mayalanmaya bırakın.
- Fermente yoğurdun kapağını sıkıca kapatın.
- Kapatmadan önce kapağın altını peçete ile sıkıştırabilirsiniz.
- Son olarak, buzdolabına koymamayı unutmayın.
Kilit nokta: Yanında durmazsanız tahta kaşığınızı tencereye koyarsanız sütün taşmasını önlemiş olursunuz.
artukluhaber.xyz